top of page

Cursus ’Vedic Art’ voorjaar/najaar

Twee keer per jaar start er een basiscursus Vedic Art.

Vedic Art is een methode om je creativiteit te ontwikkelen. Het woord ‘Vedic’ is afkomstig uit het Sanskriet en betekent kennis of wijsheid. Vedic Art gaat er vanuit dat ieder mens, vanaf de geboorte, een grote creatieve kracht en kennis in zichzelf heeft.

 

Schilderen is een manier om deze innerlijke kracht en kennis te ontwikkelen, zodat je ze kunt gebruiken in je creaties en je leven. Het gaat hierbij om het proces en niet om het resultaat. 

 

Vedic Art is opgericht door de Zweedse kunstenaar Curt Källman (1938-2010). Een belangrijk onderdeel van de Vedic Art methode is ‘De Zeventien Principes van Kunst en Leven’. Curt Källman leerde de namen van deze Principes in 1974 van de bekende Indiase meditatieleraar Maharishi Mahesh Yogi (1918-2008). Curt ontwikkelde vervolgens de inhoudelijke en pedagogische benadering van de Vedic Art methode.

 

Er zijn verschillende Vedic Art cursussen ontwikkeld die alleen gegeven mogen worden door Vedic Art Teachers. Wil je kennis maken met Vedic Art schilderen, dan is de Basiscursus de eerste stap. Je krijgt in deze cursus de 17 Principes, oefeningen en de methode van Vedic Art aangereikt. De informatie van Vedic Art wordt alleen mondeling overgedragen (van hart tot hart) door de Vedic Art Teacher. Ervaring is niet nodig. Je werk wordt niet besproken of beoordeeld. Het gaat om je eigen proces. Om goed bij jezelf te kunnen blijven tijdens de cursus werken we in stilte. De cursus duurt zes dagen (een dag per 14 dagen) of 10 middagen (een middag per 14 dagen) en wordt in het atelier van Studio Boulevart aan de Elsweg in Apeldoorn gegeven.

 

Kosten: €360,00 voor 6 dagen (van 10 tot 16 uur) of 10 middagen (van 13.30 tot 16.30 uur). Koffie, thee en koekjes zijn inbegrepen, neem zelf een lunchpakketje mee als je de hele dag komt .

 

Materialen neem je zelf mee. Er is een materiaallijst beschikbaar. Je kunt ook gebruik maken van een aantal materialen die aanwezig zijn in het atelier (canvas of papier, verf en penselen), hiervoor betaal je een vergoeding per les. 

 

Kijk bij nieuws voor het actuele aanbod

vedic art basiscursus.jpeg
WhatsApp Image 2023-02-02 at 12.09.51.jpeg
WhatsApp Image 2023-02-02 at 12.25.48.jpeg
bottom of page